ZOEKEN
15-07-2019

Proeftuin ProRail met FFU dwarsliggers.

Eén ligger is gemaakt van zwavelbeton, één van gerecycled kunststof en twee anderen van verschillende soorten composiet. Een van de composieten liggers is de FFU ligger van Sekisui, geleverd via Alom. Volgens ProRail gaat het om dwarsliggers die duurzamer zijn dan de breed toegepaste betonnen NS90-dwarsligger. De laatste dwarsligger werd vorige week door aannemer Swietelsky in het spoor gelegd. Het doel van de proeftuin is om te kijken hoe de alternatieve dwarsliggers presteren in het Nederlandse spoor. Daarnaast wil ProRail ook kijken of trillingen en geluid kunnen worden teruggedrongen.

Aankondiging proeftuin

ProRail kondigde de proeftuin aan via TenderNed, waarna meerdere partijen interesse toonden. Projectmanager Innovatie Lisette van Duin is vanuit ProRail verantwoordelijk voor de proeftuin. “We waren daarbij op zoek naar leveranciers die al een bestaand product hadden dat direct toepasbaar is. Het voordeel van een proeftuin is dat we de markt kunnen uitdagen om met innovatieve ideeën te komen die nog niet onder de specificaties vallen.”

De spoorbeheerder wil in twee jaar tijd onderzoeken hoe de dwarsliggers functioneren als ze in het spoor liggen. “Omdat er treinen over deze dwarsliggers rijden, moeten ze wel voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. We hebben criteria opgesteld die in verificatietabellen zijn opgenomen. De dwarsliggers van diverse geïnteresseerde partijen werden hierop getoetst en daarbij vielen een aantal liggers af. Uiteindelijk zijn er vier duurzame dwarsliggers geselecteerd die in de baan zijn gelegd.”

Data analyseren

“Iedere maand vinden er visuele inspecties plaats van de dwarsliggers. Op een later tijdstip willen we sensoren op alle dwarsliggers plakken. We willen daarbij verschillende data analyseren zoals de doorbuiging, de temperatuur enzovoorts. Dit gaan we vervolgens vergelijken met de NS90-dwarsligger.” Een van de leveranciers heeft al sensoren op zijn dwarsliggers bevestigd.

 

Volgens Van Duin is het voor het eerst dat zoveel dwarsliggers tegelijkertijd worden getest. De deelnemende leveranciers leveren kosteloos hun dwarsliggers, ProRail zorgt voor het stuk spoor waar de dwarsliggers getest worden. De proeftuin wordt gefinancierd door de Klimaatenveloppe, een subsidieregeling van de overheid.

 

Het uiteindelijke doel van de proeftuin is om duurzame dwarsliggers te hebben die door de aannemers als alternatief voor de standaard betonnen dwarsligger toegepast kunnen worden in het Nederlandse spoor. Op dit moment liggen er 170 dwarsliggers per 100 meter spoor in Nederland. Ons land telt in totaal zo’n zevenduizend kilometer spoor. “In tegenstelling tot wat diverse media vorige week meldden heeft ProRail niet als doel om de betonnen dwarsligger overal te vervangen. Het doel is dat we ook alternatieven voor de betonnen dwarsligger hebben. Daarnaast verwachten we dat de dwarsliggers gemaakt van ander materiaal beter trillingen reduceren. Dit moet de proef echter nog uitwijzen.”

 

 

MEER NIEUWS
18-07-2019

Alom levert de thermietlassystemen van partner Pandrol

Alom levert de thermietlas-systemen van producent & Partner Pandrol op de Nederlandse markt. “De laspakketten van Pandrol worden als mondiaal marktleider al decennia lang toegepast in het spoor, en ook in Nederland zijn de certificaten reeds behaald”, zegt directeur Mark van den Rijen van Alom BV.

09-05-2019

Lasapp gelanceerd door Pandrol op de spoormarkt.

De app is ontwikkeld voor het vinden en vastleggen van data over lasnaden en is ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. Alom levert de thermietlas-systemen van producent & Partner Pandrol.

24-01-2019

Filterdoek vermindert negatieve impact van kleivorming spoor

Kleivorming bij het spoor kan negatieve gevolgen hebben voor het treinverkeer. Doordat de klei bij slecht weer vermengt met regenwater, raakt de spoorballast sneller vervuild. Een toepassing waarbij een filterdoek de spoorballast van modder en klei scheidt, kan hierbij uitkomst bieden.

06-08-2018

Nieuw type anti spoorloopmatten gecertificeerd door ProRail

Alom heeft vanuit ProRail de officiële vrijgave verkregen voor de anti spoorloopmatten conform spc 000287 versie 2.

23-11-2016

Nieuwe spoorbrug in Weesp met bevestiging van Alom

Met enorme precisie en groot vakmanschap is afgelopen periode de tweede nieuwe spoorbrug over de Vecht in Weesp ingevaren. De bruggen zijn stiller en kunnen sneller open en dicht. Bovendien is er nu ruimte voor meer treinen.

26-07-2016

Eind augustus opening Haags Startstation Erasmuslijn (HSE)

Het startstation HSE is onderdeel van het grotere project RandstadRail :de metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag. Alom mocht spoormateriaal leveren aan dit project.

05-04-2016

Noord/Zuidlijn...

Noord/ Zuid lijn spoor is gedeeltelijk klaar met systeem van Alom. In de tunnels is 14,2 kilometer aan spoor op het beton gemonteerd. Hiervoor zijn 82.000 gaten in het beton geboord om met behulp van een speciale spoorbevestiging de rails te bevestigen. Dit is gebeurd met 82.000 ankers, geleverd door Alom...

11-03-2016

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom afgelopen periode beproefd en gecertificeerd volgen ProRail SPC00021.

04-06-2015

FFU kunststof dwarsligger audit geslaagd: vrijgave nu een feit

Het afgelopen jaar is gebleken dat de FFU dwarsligger technisch een kwalitatief hoog product is met specifieke eigenschappen voor het spoor. De audit in Japan was de afronding van de certificering.

24-01-2015

Haags tramnetwerk verder uitgerust met ABC-railsysteem

Door de toepassing van het ABC-railsysteem in de traminfrastructuur wordt het spoorsysteem modulair opgebouwd. Daardoor hoeft de spooraannemer bij het vervangen van de spoorstaaf alleen de bovenlaag te verwijderen en kan de dure onderlaag op zijn plek blijven.

01-01-2015

“Levensduur verlengen is de meest duurzame maatregel”

Als toeleverancier van spoorwegmaterialen werkt Alom mee aan een duurzame manier van transport voor personen en goederen. Alom zet zich in om ontwikkeling van het spoor de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.