ZOEKEN
24-03-2020

Gecertificeerde geotextielen voor in het spoor

Naast “Tracktex” als de oplossing voor verbetering van onderbaan stabilisatie bij kleigronden en “Cu-Tex”  als “rootbarrier” tegen onkruid in of nabij het spoor, zijn nog drie Geosynthetische producten  gecertificeerd om het productportoflio nog alomvattender te maken.

Het betreffen geotextielen en geogrid.

 

Geotextiel RK1 conform SPC00252-1 toepassing 4a  (aanbrengen met kettinghor)

RK1 is een scheidings- en filtratie-geotextiel. Robuust non-woven geotextiel vervaardigd uit 100% polypropyleen vezels met hoge sterktegraad. Het doek wordt onder de ballast gebruikt en heeft uitstekende filtereigenschappen en een hoge UV- en slijtvastheid.

 

Geotextiel HPS5 conform SPC00252-1 toepassing 4b (conventionele open ontgraving)

Non woven filterdoek gemaakt van 100%  polypropyleenvezels met een hoge sterktegraad. Geoptimaliseerd met maximale sterkte en ponsweerstand voor verwerking van ballast van grotere valhoogte. Het behoud zijn uitstekende filtereigenschappen en hoge UV- en slijtvastheid voor optimale prestatie.

 

Beide producten zijn verkrijgbaar in standaard breedtes maar kunnen op aanvraag tot 6m geleverd worden.

 

Geogrid RK4 conform SPC00252-3.

RK4 is een biaxial polypropyleen geogrid dat aan één zijde is gelamineerd met een Geotextiel (conform SPC00252-1).  De eigenschappen van Geogrid bieden primaire versterking en behoud van de draagkracht van de spoorconstructie gecombineerd met het geotextiel als scheiding en  filtervlies.

 

Alom levert u deze producten uit voorraad. Voor meer informatie bel met 0183 56 56 63

MEER NIEUWS
18-02-2020

Alom levert de thermietlassystemen van partner Pandrol

Alom levert de thermietlas-systemen van producent & Partner Pandrol op de Nederlandse markt. “De laspakketten van Pandrol worden als mondiaal marktleider al decennia lang toegepast in het spoor, en ook in Nederland zijn de certificaten reeds behaald”, zegt directeur Mark van den Rijen van Alom BV.

15-07-2019

Proeftuin ProRail met FFU dwarsliggers.

ProRail heeft vorige week in het spoor tussen Zwolle en Heino een proeftuin ingericht met vier verschillende soorten alternatieve, duurzame dwarsliggers. Het gaat om een proef van twee jaar, waarbij de toepasbaarheid van de dwarsliggers wordt getest en tevens gekeken wordt naar de mate van geluids- en trillingsreductie.

09-05-2019

Lasapp gelanceerd door Pandrol op de spoormarkt.

De app is ontwikkeld voor het vinden en vastleggen van data over lasnaden en is ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. Alom levert de thermietlas-systemen van producent & Partner Pandrol.

04-03-2019

Complete turn-key overwegen gemaakt van massief rubber

Een rubberen overweg die makkelijk van zijn plek te halen is, zonder de hele overweg los te hoeven maken. Deze oplossing bespaart veel tijd en bevordert veilig werken in het spoor.

24-01-2019

Filterdoek vermindert negatieve impact van kleivorming spoor

Kleivorming bij het spoor kan negatieve gevolgen hebben voor het treinverkeer. Doordat de klei bij slecht weer vermengt met regenwater, raakt de spoorballast sneller vervuild. Een toepassing waarbij een filterdoek de spoorballast van modder en klei scheidt, kan hierbij uitkomst bieden.

06-08-2018

Nieuw type anti spoorloopmatten gecertificeerd door ProRail

Alom heeft vanuit ProRail de officiële vrijgave verkregen voor de anti spoorloopmatten conform spc 000287 versie 2.

23-11-2016

Nieuwe spoorbrug in Weesp met bevestiging van Alom

Met enorme precisie en groot vakmanschap is afgelopen periode de tweede nieuwe spoorbrug over de Vecht in Weesp ingevaren. De bruggen zijn stiller en kunnen sneller open en dicht. Bovendien is er nu ruimte voor meer treinen.

26-07-2016

Eind augustus opening Haags Startstation Erasmuslijn (HSE)

Het startstation HSE is onderdeel van het grotere project RandstadRail :de metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag. Alom mocht spoormateriaal leveren aan dit project.

11-03-2016

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom afgelopen periode beproefd en gecertificeerd volgen ProRail SPC00021.

04-06-2015

FFU kunststof dwarsligger audit geslaagd: vrijgave nu een feit

Het afgelopen jaar is gebleken dat de FFU dwarsligger technisch een kwalitatief hoog product is met specifieke eigenschappen voor het spoor. De audit in Japan was de afronding van de certificering.

01-01-2015

“Levensduur verlengen is de meest duurzame maatregel”

Als toeleverancier van spoorwegmaterialen werkt Alom mee aan een duurzame manier van transport voor personen en goederen. Alom zet zich in om ontwikkeling van het spoor de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.