Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom afgelopen periode beproefd en gecertificeerd volgens ProRail SPC00021

ZOEKEN

Tracktex

24-01-2015
Filterdoek vermindert negatieve impact van kleivorming spoor

Tracktex

“Het is belangrijk dat de klei uit de spoorballast wordt gehouden, omdat de ballast een functionele dempende werking heeft. Als de dempende werking er niet meer is, dan kan de ligging van het spoor veranderen”, zegt directeur Mark van den Rijen van Alom. Alom is leverancier van de filterdoek Tracktex dat komt van de Britse fabrikant Geofabrics.

Klei-ondergrond

Tracktex bestaat uit een filter dat tussen twee doorlaatbare geotextielen is geperst. Van den Rijen: “Het gaat om een filterdoek met een uniek membraam wat twee kanten uit werkt. Regen kan niet door het membraam en vloeit daardoor via de zijkant weg. Tegelijkertijd wordt het water onder de filterdoek, naar boven geleid. Dat kan doordat het membraam zich opent onder de druk van een passerende trein. De klei kan echter niet door het filter heen. Daarmee heb je een stabiele, droge ondergrond.”

In Nederland kampt men op verschillende plekken met kleivorming rondom het spoor wat tot verstoringen van het treinverkeer kan leiden. “Bij spoorlijnen zoals de Zeeuwse Lijn is regelmatig onderhoud nodig omdat de kwaliteit van het spoor vanwege klei sneller achteruitgaat. Daar moet het spoor vaker gestopt worden.”

Spooronderhoud

“De oude methode tegen kleivorming onder in het spoor is om bij het zand de kleilaag af te graven en te vervangen door een zand pakket in combinatie met een standaard filterdoek. Om deze tijdrovende werkzaamheden zoveel mogelijk uit te stellen, worden er stopmachines ingezet.” Stoppen is een andere woord voor het spoor opnieuw in een strakke lijn brengen. Stoppen wordt gedaan door een spooronderhoudsmachine die gebruikt wordt voor het lichten en schiften (zijdelings verplaatsen) van het spoor. Tijdens deze werkzaamheden kunnen er geen treinen rijden. Door het toepassen van Tracktex hoeft de kleilaag niet meer afgegraven te worden.

In het Verenigd Koninkrijk, waar men net als in Nederland kampt met kleivorming én hevige regenval, wordt Tracktex al een aantal jaren in het spoor toegepast. Van den Rijen: “Het filterdoek vervangt het zandpakket dat nu onder het spoor ligt. Dit materiaal is specifiek bedoeld voor klei-ondergronden.”

Vrijgave

“Tracktex is een duurzame en naar verhouding goedkoop alternatief voor het opnieuw aanbrengen van zandlagen. Door het gebruik van Tracktex hoeft er minder vaak onderhoud gepleegd te worden en kun je terug naar de standaard onderhoudsfrequentie. Verder is er minder CO2-uitstoot doordat er geen vrachtwagens met zand op en neer hoeven te rijden.” Alom wacht op dit moment nog op een vrijgave voor het gebruik van Tracktex op het Nederlandse spoor. Die is op dit moment in behandeling.

 

MEER NIEUWS
04-04-2017

Complete turn-key overwegen gemaakt van massief rubber

Een rubberen overweg die makkelijk van zijn plek te halen is, zonder de hele overweg los te hoeven maken. Deze oplossing bespaart veel tijd en bevordert veilig werken in het spoor.

23-11-2016

Nieuwe spoorbrug in Weesp met bevestiging van Alom

Met enorme precisie en groot vakmanschap is afgelopen periode de tweede nieuwe spoorbrug over de Vecht in Weesp ingevaren. De bruggen zijn stiller en kunnen sneller open en dicht. Bovendien is er nu ruimte voor meer treinen.

26-07-2016

Eind augustus opening Haags Startstation Erasmuslijn (HSE)

Het startstation HSE is onderdeel van het grotere project RandstadRail :de metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag. Alom mocht spoormateriaal leveren aan dit project.

06-06-2016

OV Saal

ProRail vernieuwt het spoor rond Schiphol. Voor de bouwcombinatie Nieuwe Meer Sporen heeft Alom dwarsliggers type 140021 geleverd

05-04-2016

Noord/Zuidlijn...

Noord/ Zuid lijn spoor is gedeeltelijk klaar met systeem van Alom. In de tunnels is 14,2 kilometer aan spoor op het beton gemonteerd. Hiervoor zijn 82.000 gaten in het beton geboord om met behulp van een speciale spoorbevestiging de rails te bevestigen. Dit is gebeurd met 82.000 ankers, geleverd door Alom...

11-03-2016

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom afgelopen periode beproefd en gecertificeerd volgen ProRail SPC00021.

04-06-2015

FFU kunststof dwarsligger audit geslaagd: vrijgave nu een feit

Het afgelopen jaar is gebleken dat de FFU dwarsligger technisch een kwalitatief hoog product is met specifieke eigenschappen voor het spoor. De audit in Japan was de afronding van de certificering.

24-01-2015

Haags tramnetwerk verder uitgerust met ABC-railsysteem

Door de toepassing van het ABC-railsysteem in de traminfrastructuur wordt het spoorsysteem modulair opgebouwd. Daardoor hoeft de spooraannemer bij het vervangen van de spoorstaaf alleen de bovenlaag te verwijderen en kan de dure onderlaag op zijn plek blijven.

01-01-2015

“Levensduur verlengen is de meest duurzame maatregel”

Als toeleverancier van spoorwegmaterialen werkt Alom mee aan een duurzame manier van transport voor personen en goederen. Alom zet zich in om ontwikkeling van het spoor de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.