Innovaties die levensduur verlengend zijn

ZOEKEN

Rails kom je echt overal tegen

Alom maakt speciale bevestigingssystemen voor rails. Elke keer weer gaat het om maatwerk. Alom’s systemen zijn terug te vinden op allerlei plekken. Zo heeft het bedrijf onder andere meegewerkt aan werkzaamheden aan het spoorlijntje in een pretpark en een tramlijn op het eiland Aruba van Oranjestad naar de cruiseterminal.

 

Sluisdeuren

Voor een van de projecten werd Alom gevraagd om een bevestigingssysteem te maken voor grote sluizen, vertelt directeur Mark van der Rijen van Alom. “De sluisdeuren ‘rijden’ over rails. Hier moesten wij kraanrails en een bevestigingssysteem voor maken.”

Dat moet in een keer goed gaan, want de rails ligt op een plek waar niet gemakkelijk aanpassingen kunnen worden gemaakt. Vaak liggen de systemen er dertig jaar of langer.

Duikers

Het is van te voren lastig te bepalen wat de staat is van het onderdeel. Het ligt tenslotte altijd onder water. “Met duikers wordt er gekeken naar het systeem, maar dan is nog steeds niet alles te zien.” Je kan het pas echt goed zien als het water eruit wordt gepompt. “Dat betekent dat je eigenlijk pas vlak van te voren pas echt weet wat er nodig is. Een van de risico’s was bijvoorbeeld dat er meer vervangen moest worden dan we van te voren hadden ingeschat.”

Pas Wanneer als alles geïnspecteerd is en duidelijk is geworden welke onderdelen aan vervanging toe zijn, kan het ons werk echt gaan beginnen. Vaak is dat pas een week van te voren. Van der Rijen: “Dan gaan we vol in productie.” Daarom is de organisatie ook ingericht op flexibiliteit. Goede samenwerking en overleg met alle stakeholders is cruciaal.

 

Scheepwerven

Ook op scheepswerven worden rails ingezet. Alom heeft hier al meerdere keren maatwerk oplossingen ontwikkeld en het systeem ge- upgrade naar de hedendaagse standaarden “Boten worden steeds groter en zwaarder. Het is van belang dat de boten veilig kunnen worden verplaatst, want ze zijn soms miljoenen euro’s waard.”

Bij een jachtbouwer moest Alom speciaal werk leveren, want de helling naar het water toe wordt afgesloten met een deur. “We hebben hier uitneembare rails neergelegd, zodat de deur dicht kan.” Als die rails weer terug wordt gelegd, moet het wel perfect aansluiten. “Je wilt niet dat een boot beschadigd door een niet soepele overgang.

MEER PROJECTEN

FFU liggers worden steeds vaker toegepast ook in het Nederlandse spoor.

Goliath brug vernieuwd met FFU liggers. Eind juli is de oplevering geweest van een deel van de E-lijn bij Leidschendam. De Goliath brug is onder andere vernieuwd. Op deze brug zijn kunststof dwarsliggers gemonteerd die Alom BV geleverd heeft.

Alom levert mee aan een van de meest complexe spoorprojecten van Nederland

Alom levert het spoorbevestigingssysteem 140021 inclusief betonnen dwarsligger. Aan aannemer U-centRaal, een bouwcombinatie van BAM Rail en VolkerRail, levert Alom een compleet spoorbevestigingssysteem.