ZOEKEN

Sterk in lightrail projecten: Alom

Hieronder krijgt u een indruk van verschillende projecten in lightrail
 
 9.7 km nieuwe metrolijn in het centrum van Amsterdam. Internationaal erkend als een prestigieus project. Alom heeft een innovatief railbevestigingssysteem ontwikkeld, 49 NZL. Meer dan een miljoen componenten werden geleverd om alle sporen te bevestigen
 
 
ABC-railbevestigingssysteem voor het spoor in Den Haag verlengt de levensduur. Een nieuwe duurzame toepassing voor de tramlijn van Den Haag. Deze constructie maakt het mogelijk om het bovenste deel van het railbevestigingssysteem te vervangen zonder het betonsubstraat te beschadigen.
 
De ‘Randstad’ lightraillijn komt van ‘Slinge station’ in Rotterdam en belandde tot voor kort op sporen 11 en 12 van Den Haag Centraal. Om meer ruimte op de baan te hebben, heeft de E-Line een nieuwe eindstop met de naam HSE (Den Haag startstation Erasmus-lijn)
De HSE is de nieuwe metrohalte die Rotterdam en Den Haag met elkaar verbindt.
 
Twee enkelsporige tunnelbuizen van ongeveer 2,4 km lang worden geboord onder de woonwijk Blijdorp en het centrum van Rotterdam. Voor dit project leverde Alom de rails 49E1 en
het indirecte railbevestigingssysteem met kurkrubberbasisplaten en railpads om de trillingsregeling in deze stedelijke omgeving te maximaliseren.
 
Dit lightrail (tram) project is gebouwd door de spoorwegaannemer BamRail. Voor dit project heeft Alom het complete Ri60 railbevestigingssysteem ontworpen en geleverd.
 

MEER PROJECTEN

FFU liggers worden steeds vaker toegepast ook in het Nederlandse spoor.

Goliath brug vernieuwd met FFU liggers. Eind juli is de oplevering geweest van een deel van de E-lijn bij Leidschendam. De Goliath brug is onder andere vernieuwd. Op deze brug zijn kunststof dwarsliggers gemonteerd die Alom BV geleverd heeft.

Alom levert mee aan een van de meest complexe spoorprojecten van Nederland

Alom levert het spoorbevestigingssysteem 140021 inclusief betonnen dwarsligger. Aan aannemer U-centRaal, een bouwcombinatie van BAM Rail en VolkerRail, levert Alom een compleet spoorbevestigingssysteem.