ZOEKEN

Alom levert complete overwegen gemaakt van duurzaam massief rubber.

 
De overwegen van Alom zijn duurzaam gemaakt van 100% gerecycled rubber bandenen geperst middels een innovatieve koude pers methode om lange levensduur te waarborgen. De koude pers methode en het hergebruik van rubber maakt de rubber overweg milieu vriendelijk. De vol rubber overweg panelen kunnen snel geïnstalleerd en verwijderd worden ten behoeve van onderhoud en maximale beschikbaarheid van het spoor. 
 
Omdat het treinverkeer in Nederland de komende jaren zal toenemen, is het belangrijk dat de beschikbaarheid van het spoor ook toeneemt. Het verkorten van buitendienststellingen voor spooronderhoud is daarbij een belangrijk element. Nederland telt in totaal zo’n 2500 overwegen. 1800 daarvan liggen aan de openbare weg en zijn publieke oversteekplaatsen. De rubber overwegen zijn slijtvast en geschikt voor alle verkeersklassen en weersomstandigheden.
 
Elk overweg panel is bevestigd aan het volgende panel middels het Rosehill Rail ‘Rodded’ systeem. De bouten worden beschermd door rubber afdek platen. Tevens is er de ‘baseplate’ variant. Afhankelijk van de toepassing en omgeving wordt door Alom een technisch advies wordt de beste keuze gemaakt.

• De overweg panelen kunnen separaat worden verwijderd of vervangen zonder dat de gehele overweg moet
worden losgemaakt. Dit scheelt veel tijd en is tevens veiliger werken in het spoor.
• Gemaakt van massief rubber.
• Overwegen kunnen op maat gemaakt worden voor
wissels, kruisingen en overige railinfrastructuur.
• Uniek montage system middels de Rosehill Rail lifting
pins voor nog snellere installatie.
• Unieke Rubber edge beam voor toepassing als opsluitband.

Uiterst onderhoudsvriendelijk en bestand tegen vele jaren zwaar verkeer en klimaatomstandigheden.

MEER PROJECTEN

Sterk in lightrail projecten: Alom

Uw partner in het spoor. Alom is ontwerper en leverancier van spoorwegmateriaal. Met onze visie waarin veiligheid en duurzaamheid van het spoor centraal staan, zijn wij een betrouwbare partner in het spoor. Een paar lightrail projecten voor u uitgelicht..

FFU liggers worden steeds vaker toegepast ook in het Nederlandse spoor.

Goliath brug vernieuwd met FFU liggers. Eind juli is de oplevering geweest van een deel van de E-lijn bij Leidschendam. De Goliath brug is onder andere vernieuwd. Op deze brug zijn kunststof dwarsliggers gemonteerd die Alom BV geleverd heeft.