15-09-2021

De Entree Amsterdam

Alom heeft de benodigde wissels, kruisingen, spoorsecties -zowel recht als gebogen- en de spoorstaafbevestigingssystemen geleverd.

Alomvattend in engineering en levering van spoorweg materialen

Als je bij een omvangrijk en complex project als De Entree in Amsterdam een goede partner zoekt die kan zorgen voor het omleggen van het tramtracé, wie haal je dan binnen de groep? Alom uit Arkel, wie anders? Alom heeft haar specialisme liggen in de engineering en levering van spoorweg materialen. De naam Alom is dan ook geen toeval: die slaat op de alomvattendheid van het bedrijf.

Tram infrastructuur opnieuw ingericht

In het plan voor de herindeling van het gebied voor het Centraal Station was ook het omleggen van het tramtracé noodzakelijk. “De tram infrastructuur is opnieuw ingericht en ontworpen. De uitdaging in het werk was de alomvattendheid, een kolfje naar onze hand dus. Alle materialen dienden ‘in time’ aangeleverd te worden. Dat vroeg om een strakke planning en veel controle van onze kant, aangezien onze leverancier van wissels in Tsjechië zit en een andere partner voor ons het buigen freeswerk heeft gedaan.

Wederkerig partnerschap

Eén van de maatregelen die Max Bögl had genomen om te kunnen werken ter plekke, was het omleiden van de tramverbinding. Daarna kon er gewerkt worden aan het nieuwe tramtracé, met de door Alom geleverde onderdelen. Dit hele project vraagt zo intens veel van de flexibiliteit en inzet van de deelnemende bedrijven, dat kan alleen maar als je in perfecte harmonie samenwerkt. Max Bögl heeft ons dan ook echt als partner behandeld en ik kan zeggen dat dit partnerschap geheel wederkerig is. Het was een fijne samenwerking.”

Duurzame logistiek

Alom trad op in de rol van toeleverancier en leverde de benodigde onderdelen exact op de plek waar deze gebruikt moesten worden. “Duurzame logistiek, want daarmee voorkwamen we fouten en het scheelde enorm veel tijd voor de aannemer die onze materialen moest verwerken. Als klap op de vuurpijl hebben in het kader van ‘minder hinder’ alles verpakkingsvrij aangeleverd. In kunststof kratten, uit gesorteerd in componenten per zoveel meter spoor. Men kon dus alle relevante materialen rechtstreeks op de werkplek uit de krat halen en lege kratten gemakkelijk opstapelen.”

Niet misgrijpen, geen missers

We zijn in de tender meegenomen omdat we goed zijn in de alomvattendheid. Alles wat door ons geleverd wordt is compatibel met elkaar, past precies en is compleet. In het voor- traject doen we aan een stuk co-engineering met de klant, om uiteindelijk alles tastbaar te leveren. Daarmee ontzorgen we het spoor gedeelte van het project. Zo grijpt niemand mis en heb je geen missers.”

Hierbij de foto van Amsterdam CS met op de voorgrond de wissels, kruisingen, spoorsec- ties. Dit is dezelfde foto als gebruikt voor de pds verpakkings- en afvalvrije logistiek. Graag zodanig uitknippen dat de focus ligt op het spoor (wissels, kruisingen en spoorsecties) met Amsterdam CS op de achtergrond.

  Meer informatie? Neem contact met ons op

  * Verplicht veld

  Nieuws

  Alom - Tracktex - geotextiel

  Scope 3 ketenanalyse doelstelling behaald met verkoop van Tracktex®

  Alom behaalt Scope 3 ketenanalyse doelstelling met de verkoop van Tracktex® scheidingsvliezen!

  Lees meer

  De Entree Amsterdam

  Alom heeft de benodigde wissels, kruisingen, spoorsecties -zowel recht als gebogen- en de spoorstaafbevestigingssystemen geleverd.

  Lees meer

  Partner SEKISUI bouwt fabriek voor synthetische dwarsliggers (FFU) in Nederland

  De bouw van de fabriek in Roermond start in 2021. De productie start in het eerste kwartaal van 2023. Het Japanse bedrijf SEKISUI CHEMICAL CO., LTD.

  Lees meer

  Aantal spoorlopers neemt toe

  Het aantal spoorlopers steeg afgelopen jaar met drie procent ten opzichte van het jaar ervoor. En meer dan één derde van de vertragingen op het spoor wordt veroorzaakt door mensen die langs het spoor lopen.

  Lees meer

  Alom gecertificeerd volgens de ISO 14001:2015 norm

  Het 14001:2015 certificaat vertegenwoordigd de aandacht die Alom heeft voor verschillende milieuaspecten waar zij invloed op heeft.

  Lees meer