ZOEKEN
18-07-2019

Alom levert de thermietlassystemen van partner Pandrol

Spoortechniek

 

Thermietlassen is een techniek waarbij spoorstaven met een temperatuur van ruim 2500 graden voegloos aan elkaar worden gelast. Dit gebeurt middels een emmer met daarin thermiet, een mengsel van ijzer en aluminiumpoeder. In de emmer gaat een ontsteker die een chemische reactie start waardoor de spoorstaven met elkaar worden verbonden. Thermietlassen wordt toegepast bij het lassen van alle type en kwaliteiten van spoorstaven inclusief groefrails en kraanrails.

Voordeel van thermietlassen is dat het proces gestandaardiseerd is en de lasser efficiënt kan werken in vergelijking met conventionele lastechnieken. “Voordelen van de Pandrol-laspakketten is dat het lassen snel en op een milieuvriendelijke manier gebeurt”, licht directeur Mark van den Rijen toe.

RailTech Europe

Er worden tijdens de RailTech Europe twee thermietlas systemen gedemonstreerd. Het eerste systeem zit in een stalen emmer welke kan worden voorzien van een speciaal filterdeksel. Van den Rijen: “De thermiet wordt in de emmer verbrand, waarbij veel rookvorming ontstaat. Dankzij het filter wordt deze rook opgesloten en geabsorbeerd, waardoor veiliger gewerkt kan worden. Dit is beter voor de gezondheid van lassers en hun collega’s in het spoor, maar biedt bijvoorbeeld ook voordelen bij het uitvoeren van werkzaamheden in tunnels.”

Doordat de zandmal op innovatieve wijze in de emmer zit, ligt het residu na het lassen los in de emmer waardoor het eenvoudig is te scheiden en kan de stalen emmer gewoon bij het oud ijzer. Hij wijst erop dat dergelijke ogenschijnlijk kleine verschillen veel tijd besparen en eraan bijdragen dat niet onnodig veel materiaal bij het restafval wordt gegooid, wat slecht is voor het milieu.”

Het tweede thermietlas-systeem dat wordt gedemonstreerd, zit in een kartonnen emmer. “Het voordeel van dit systeem is dat nagenoeg al het materiaal, inclusief de emmer, verbrandt. Daardoor heb je bijna geen restmateriaal om af te voeren, waarmee veel tijd kan worden bespaard. Doordat de emmer van karton is, is het systeem daarnaast ook nog voordeliger dan systemen met een ijzeren emmer.”

Geautomatiseerd proces

 

“Thermietlassen is een gestandaardiseerd proces, waardoor het minder foutgevoelig is en hiermee de kwaliteit van de las beter wordt geborgd. Met de ontwikkelingen die we presenteren tijdens de RailTech Europe wilt Alom een nieuwe stap maken naar een veiligere en duurzamere spoormarkt.”

Tijdens de RailTech worden naast de thermietlas demonstraties ook de aanverwante gereedschappen getoond in de stand van Alom.

MEER NIEUWS
15-07-2019

Proeftuin ProRail met FFU dwarsliggers.

ProRail heeft vorige week in het spoor tussen Zwolle en Heino een proeftuin ingericht met vier verschillende soorten alternatieve, duurzame dwarsliggers. Het gaat om een proef van twee jaar, waarbij de toepasbaarheid van de dwarsliggers wordt getest en tevens gekeken wordt naar de mate van geluids- en trillingsreductie.

09-05-2019

Lasapp gelanceerd door Pandrol op de spoormarkt.

De app is ontwikkeld voor het vinden en vastleggen van data over lasnaden en is ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. Alom levert de thermietlas-systemen van producent & Partner Pandrol.

24-01-2019

Filterdoek vermindert negatieve impact van kleivorming spoor

Kleivorming bij het spoor kan negatieve gevolgen hebben voor het treinverkeer. Doordat de klei bij slecht weer vermengt met regenwater, raakt de spoorballast sneller vervuild. Een toepassing waarbij een filterdoek de spoorballast van modder en klei scheidt, kan hierbij uitkomst bieden.

06-08-2018

Nieuw type anti spoorloopmatten gecertificeerd door ProRail

Alom heeft vanuit ProRail de officiële vrijgave verkregen voor de anti spoorloopmatten conform spc 000287 versie 2.

23-11-2016

Nieuwe spoorbrug in Weesp met bevestiging van Alom

Met enorme precisie en groot vakmanschap is afgelopen periode de tweede nieuwe spoorbrug over de Vecht in Weesp ingevaren. De bruggen zijn stiller en kunnen sneller open en dicht. Bovendien is er nu ruimte voor meer treinen.

26-07-2016

Eind augustus opening Haags Startstation Erasmuslijn (HSE)

Het startstation HSE is onderdeel van het grotere project RandstadRail :de metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag. Alom mocht spoormateriaal leveren aan dit project.

11-03-2016

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom afgelopen periode beproefd en gecertificeerd volgen ProRail SPC00021.

04-06-2015

FFU kunststof dwarsligger audit geslaagd: vrijgave nu een feit

Het afgelopen jaar is gebleken dat de FFU dwarsligger technisch een kwalitatief hoog product is met specifieke eigenschappen voor het spoor. De audit in Japan was de afronding van de certificering.

01-01-2015

“Levensduur verlengen is de meest duurzame maatregel”

Als toeleverancier van spoorwegmaterialen werkt Alom mee aan een duurzame manier van transport voor personen en goederen. Alom zet zich in om ontwikkeling van het spoor de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.