Word jij onze nieuwe collega? 

ZOEKEN

Rosehill, rubbere overwegen

04-04-2017
Complete turn-key overwegen gemaakt van massief rubber

De rubberen overwegen worden geproduceerd door Rosehill Rail in Engeland en door Alom aan de Nederlandse spoormarkt aangeboden. De bedrijven starten hiervoor op 27 maart een samenwerking. Rosehill overwegen kunnen op maat gemaakt worden voor wissels, kruisingen en overige railinfrastructuur.

Sneller onderhoud

“Met dit nieuw type overweg is vooral in het onderhoud een grote winst te behalen. Normaal moet de koppelstang van de overwegplaat losgelegd worden. Dit is een tijdsintensieve bezigheid. Bij het systeem dat wij leveren zit de stang er wel in, maar deze zit vast in het rubber paneel. Daardoor kan de spooraannemer de plaat er eenvoudig uithalen. Vier schroeven eruit en klaar.”

“Daarnaast leveren we ook de ‘baseplate’-variant van Rosehill. Dit is een nog veel eenvoudiger systeem om de platen onderling te koppelen, als onderdeel van de rubberen overweg. Hier zit geen stalen pin in en hoeft niet via een bout te worden bevestigd. Het bestaat uit speciale elementen, waar de overweg als het ware invalt. Dit is toe te passen op overwegen waar de belasting van het wegverkeer minder zwaar is.”

Omdat het treinverkeer in Nederland de komende jaren zal toenemen, is het belangrijk dat de beschikbaarheid van het spoor ook toeneemt. Het verkorten van de tijd van buitendienststellingen voor spooronderhoud is daarbij een belangrijk element.

MEER NIEUWS
27-11-2017

Alom haalt Zweedse ballastzuiger naar Nederland

Alom gaat samenwerken met de Zweedse Railcare Group. De ontwerper en leverancier van spoormaterialen gaat fungeren als het Nederlandse agentschap voor onder meer de Railvac, een onderhoudsmachine van Railcare om ballast op een snelle manier te verwijderen. Met het nieuwe partnerschap wil Alom haar dienstverlening verder uitbreiden en versterken.

21-08-2017

Pas je in ons team?

Wegens groei is Alom op zoek naar nieuwe collega's. Heb je technische ervaring-mogelijk in het spoor - en zin om mee te bouwen aan de verdere groei van Alom, dan nodigen wij je van harte uit om nader met ons kennis te komen maken.

23-11-2016

Nieuwe spoorbrug in Weesp met bevestiging van Alom

Met enorme precisie en groot vakmanschap is afgelopen periode de tweede nieuwe spoorbrug over de Vecht in Weesp ingevaren. De bruggen zijn stiller en kunnen sneller open en dicht. Bovendien is er nu ruimte voor meer treinen.

26-07-2016

Eind augustus opening Haags Startstation Erasmuslijn (HSE)

Het startstation HSE is onderdeel van het grotere project RandstadRail :de metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag. Alom mocht spoormateriaal leveren aan dit project.

06-06-2016

OV Saal

ProRail vernieuwt het spoor rond Schiphol. Voor de bouwcombinatie Nieuwe Meer Sporen heeft Alom dwarsliggers type 140021 geleverd

05-04-2016

Noord/Zuidlijn...

Noord/ Zuid lijn spoor is gedeeltelijk klaar met systeem van Alom. In de tunnels is 14,2 kilometer aan spoor op het beton gemonteerd. Hiervoor zijn 82.000 gaten in het beton geboord om met behulp van een speciale spoorbevestiging de rails te bevestigen. Dit is gebeurd met 82.000 ankers, geleverd door Alom...

11-03-2016

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom afgelopen periode beproefd en gecertificeerd volgen ProRail SPC00021.

04-06-2015

FFU kunststof dwarsligger audit geslaagd: vrijgave nu een feit

Het afgelopen jaar is gebleken dat de FFU dwarsligger technisch een kwalitatief hoog product is met specifieke eigenschappen voor het spoor. De audit in Japan was de afronding van de certificering.

24-01-2015

Filterdoek vermindert negatieve impact van kleivorming spoor

Kleivorming bij het spoor kan negatieve gevolgen hebben voor het treinverkeer. Doordat de klei bij slecht weer vermengt met regenwater, raakt de spoorballast sneller vervuild. Een toepassing waarbij een filterdoek de spoorballast van modder en klei scheidt, kan hierbij uitkomst bieden.

24-01-2015

Haags tramnetwerk verder uitgerust met ABC-railsysteem

Door de toepassing van het ABC-railsysteem in de traminfrastructuur wordt het spoorsysteem modulair opgebouwd. Daardoor hoeft de spooraannemer bij het vervangen van de spoorstaaf alleen de bovenlaag te verwijderen en kan de dure onderlaag op zijn plek blijven.

01-01-2015

“Levensduur verlengen is de meest duurzame maatregel”

Als toeleverancier van spoorwegmaterialen werkt Alom mee aan een duurzame manier van transport voor personen en goederen. Alom zet zich in om ontwikkeling van het spoor de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.