ZOEKEN
04-03-2019

Complete turn-key overwegen gemaakt van massief rubber

De rubberen overwegen worden geproduceerd door Rosehill Rail in Engeland en door Alom aan de Nederlandse spoormarkt aangeboden. Rosehill overwegen kunnen op maat gemaakt worden voor wissels, kruisingen en overige railinfrastructuur. 

Sneller onderhoud

“Met dit nieuw type overweg is vooral in het onderhoud een grote winst te behalen. Normaal moet de koppelstang van de overwegplaat losgelegd worden. Dit is een tijdsintensieve bezigheid. Bij het systeem dat wij leveren zit de stang er wel in, maar deze zit vast in het rubber paneel. Daardoor kan de spooraannemer de plaat er eenvoudig uithalen. Vier schroeven eruit en klaar.”

“Daarnaast leveren we ook de ‘baseplate’-variant van Rosehill. Dit is een nog veel eenvoudiger systeem om de platen onderling te koppelen, als onderdeel van de rubberen overweg. Hier zit geen stalen pin in en hoeft niet via een bout te worden bevestigd. Het bestaat uit speciale elementen, waar de overweg als het ware invalt. Dit is toe te passen op overwegen waar de belasting van het wegverkeer minder zwaar is.”

Omdat het treinverkeer in Nederland de komende jaren zal toenemen, is het belangrijk dat de beschikbaarheid van het spoor ook toeneemt. Het verkorten van de tijd van buitendienststellingen voor spooronderhoud is daarbij een belangrijk element.

 

 

MEER NIEUWS
24-03-2020

Gecertificeerde geotextielen voor in het spoor

Geofrabics Ltd. en Alom werken al jarenlang samen en afgelopen maand zijn er drie productcertificaten uitgeschreven voor Geofabrics producten die Alom op de Nederlandse markt toepast.

18-02-2020

Alom levert de thermietlassystemen van partner Pandrol

Alom levert de thermietlas-systemen van producent & Partner Pandrol op de Nederlandse markt. “De laspakketten van Pandrol worden als mondiaal marktleider al decennia lang toegepast in het spoor, en ook in Nederland zijn de certificaten reeds behaald”, zegt directeur Mark van den Rijen van Alom BV.

15-07-2019

Proeftuin ProRail met FFU dwarsliggers.

ProRail heeft vorige week in het spoor tussen Zwolle en Heino een proeftuin ingericht met vier verschillende soorten alternatieve, duurzame dwarsliggers. Het gaat om een proef van twee jaar, waarbij de toepasbaarheid van de dwarsliggers wordt getest en tevens gekeken wordt naar de mate van geluids- en trillingsreductie.

09-05-2019

Lasapp gelanceerd door Pandrol op de spoormarkt.

De app is ontwikkeld voor het vinden en vastleggen van data over lasnaden en is ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. Alom levert de thermietlas-systemen van producent & Partner Pandrol.

24-01-2019

Filterdoek vermindert negatieve impact van kleivorming spoor

Kleivorming bij het spoor kan negatieve gevolgen hebben voor het treinverkeer. Doordat de klei bij slecht weer vermengt met regenwater, raakt de spoorballast sneller vervuild. Een toepassing waarbij een filterdoek de spoorballast van modder en klei scheidt, kan hierbij uitkomst bieden.

06-08-2018

Nieuw type anti spoorloopmatten gecertificeerd door ProRail

Alom heeft vanuit ProRail de officiële vrijgave verkregen voor de anti spoorloopmatten conform spc 000287 versie 2.

23-11-2016

Nieuwe spoorbrug in Weesp met bevestiging van Alom

Met enorme precisie en groot vakmanschap is afgelopen periode de tweede nieuwe spoorbrug over de Vecht in Weesp ingevaren. De bruggen zijn stiller en kunnen sneller open en dicht. Bovendien is er nu ruimte voor meer treinen.

26-07-2016

Eind augustus opening Haags Startstation Erasmuslijn (HSE)

Het startstation HSE is onderdeel van het grotere project RandstadRail :de metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag. Alom mocht spoormateriaal leveren aan dit project.

11-03-2016

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom afgelopen periode beproefd en gecertificeerd volgen ProRail SPC00021.

04-06-2015

FFU kunststof dwarsligger audit geslaagd: vrijgave nu een feit

Het afgelopen jaar is gebleken dat de FFU dwarsligger technisch een kwalitatief hoog product is met specifieke eigenschappen voor het spoor. De audit in Japan was de afronding van de certificering.

01-01-2015

“Levensduur verlengen is de meest duurzame maatregel”

Als toeleverancier van spoorwegmaterialen werkt Alom mee aan een duurzame manier van transport voor personen en goederen. Alom zet zich in om ontwikkeling van het spoor de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.