ZOEKEN
01-01-2015

“Levensduur verlengen is de meest duurzame maatregel”

In onze innovaties die Alom samen met haar opdrachtgevers ontwikkelt, zoeken we naar de meest duurzame oplossingen.

Levensduur van 50 jaar

Een van de voorbeelden is de FFU dwarsligger. Deze kunststofdwarsligger is een ligger die zeker 50 jaar in de baan kan liggen. Producenten mogen houten dwarsliggers niet meer impregneren om hun levensduur te verlengen. Omdat de levensduur van onbehandeld eikenhout acht tot twaalf jaar is, kijkt de spoorsector al geruime tijd naar alternatieven voor de houten dwarsligger. Betonnen liggers hebben een levensduur van 40 jaar maar zijn zwaarder, 285 kilo. Op trajecten waar een betonnen ligger niet mogelijk is, is de FFU een duurzame oplossing. Mede dankzij het feit dat er nauwelijks onderhoud nodig is.

Een andere innovatie in samenwerking met de HTM is de ontwikkeling van het ABC bevestiging systeem voor de lightrail. Ook hier in gezocht naar het verlengen van de levensduur. Immers bij revisie van het spoor dient slechts een deel vervangen te worden.

Veelzijdige duurzame innovaties

Ook het scheidingsvlies ‘Tracktex’ is een duurzame ontwikkeling gerealiseerd met een van onze partners. Dit is een scheidingsvlies waarbij er een membraam in het vlies is ingeweven. Het unieke van dit systeem is de mogelijkheid om het water af te voeren, maar toch de scheiding tussen grond en ballast intact te laten. Als gevolg van toepassing van het scheidingsvliesmateriaal mag verondersteld worden dat de vervanging (vernieuwing) van het ballastbed als gevolg van minder vermenging met de grond/klei uit de onderliggende aardebaan met 10 jaar kan worden uitgesteld. 

MEER NIEUWS
18-07-2019

Alom levert de thermietlassystemen van partner Pandrol

Alom levert de thermietlas-systemen van producent & Partner Pandrol op de Nederlandse markt. “De laspakketten van Pandrol worden als mondiaal marktleider al decennia lang toegepast in het spoor, en ook in Nederland zijn de certificaten reeds behaald”, zegt directeur Mark van den Rijen van Alom BV.

15-07-2019

Proeftuin ProRail met FFU dwarsliggers.

ProRail heeft vorige week in het spoor tussen Zwolle en Heino een proeftuin ingericht met vier verschillende soorten alternatieve, duurzame dwarsliggers. Het gaat om een proef van twee jaar, waarbij de toepasbaarheid van de dwarsliggers wordt getest en tevens gekeken wordt naar de mate van geluids- en trillingsreductie.

09-05-2019

Lasapp gelanceerd door Pandrol op de spoormarkt.

De app is ontwikkeld voor het vinden en vastleggen van data over lasnaden en is ook beschikbaar voor de Nederlandse markt. Alom levert de thermietlas-systemen van producent & Partner Pandrol.

24-01-2019

Filterdoek vermindert negatieve impact van kleivorming spoor

Kleivorming bij het spoor kan negatieve gevolgen hebben voor het treinverkeer. Doordat de klei bij slecht weer vermengt met regenwater, raakt de spoorballast sneller vervuild. Een toepassing waarbij een filterdoek de spoorballast van modder en klei scheidt, kan hierbij uitkomst bieden.

06-08-2018

Nieuw type anti spoorloopmatten gecertificeerd door ProRail

Alom heeft vanuit ProRail de officiële vrijgave verkregen voor de anti spoorloopmatten conform spc 000287 versie 2.

23-11-2016

Nieuwe spoorbrug in Weesp met bevestiging van Alom

Met enorme precisie en groot vakmanschap is afgelopen periode de tweede nieuwe spoorbrug over de Vecht in Weesp ingevaren. De bruggen zijn stiller en kunnen sneller open en dicht. Bovendien is er nu ruimte voor meer treinen.

26-07-2016

Eind augustus opening Haags Startstation Erasmuslijn (HSE)

Het startstation HSE is onderdeel van het grotere project RandstadRail :de metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag. Alom mocht spoormateriaal leveren aan dit project.

11-03-2016

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom

Beton dwarsligger type NS90 ligger van Alom afgelopen periode beproefd en gecertificeerd volgen ProRail SPC00021.

04-06-2015

FFU kunststof dwarsligger audit geslaagd: vrijgave nu een feit

Het afgelopen jaar is gebleken dat de FFU dwarsligger technisch een kwalitatief hoog product is met specifieke eigenschappen voor het spoor. De audit in Japan was de afronding van de certificering.