Kom je ons team versterken? We zoeken een Senior purchaser

ZOEKEN

Betonnen kraanbaanligger K1- T32 met succes toegepast in RWG terminal

 

Er zitten vele jaren tussen de eerste voorbereidingen voor Maasvlakte 2 en de ingebruikname van de terminal van RWG. Oktober 2014 is de Rotterdam World Gate terminal operationeel gegaan. Aan deze eerste containerterminal op de Maasvlakte 2 heeft Alom een bijdrage geleverd.

De containerterminal van RWG heeft een eigen kade met een lengte van 550 meter  voor binnenvaartschepen en een on dock railterminal met 6 sporen. Uiteindelijk zal 65% van de containers zijn weg vervolgen via trein of binnenvaartschip. De uiteindelijke capaciteit bedraagt circa 4 miljoen TEU.


Alom heeft voor dit project complete kraanbaanbevestiging systemen geleverd.
 

Voor de “ship – to –shore’ (STS) kranen heeft Alom in totaal 2.400 meter kraanrails van A150 staalkwaliteit 90V geleverd en 1.250 meter kraanrails A120 staalkwaliteit 90V.

Het systeem Sl1-600 genaamd bestaat uit een betonnen dwarsligger van 1,25 meter (A-260091), 2 stuks Sdu 3 dubels, 2 plastic opsluitplaten, 2 gegalvaniseerde kraagschroeven Uls 7 ( A-282011), 1 railpad Sl600 en 2 veerklemmen type SKL – SL1. De betonnen ligger kan ook worden uitgebreid met speciale pluggen ( A-393391) ten behoeve van transponders.

Naast het RWGT project is Alom succesvol in andere kraanbaanprojecten. We leveren en engineeren het complete programma rondom kraanbaan bevestiging. Van kraanrails, (betonnen) kraanbaanligger, tot en met het complete bevestigingssysteem. We denken graag met u mee!

 

MEER PROJECTEN

FFU liggers worden steeds vaker toegepast ook in het Nederlandse spoor.

Goliath brug vernieuwd met FFU liggers. Eind juli is de oplevering geweest van een deel van de E-lijn bij Leidschendam. De Goliath brug is onder andere vernieuwd. Op deze brug zijn kunststof dwarsliggers gemonteerd die Alom BV geleverd heeft.

Alom levert mee aan een van de meest complexe spoorprojecten van Nederland

Alom levert het spoorbevestigingssysteem 140021 inclusief betonnen dwarsligger. Aan aannemer U-centRaal, een bouwcombinatie van BAM Rail en VolkerRail, levert Alom een compleet spoorbevestigingssysteem.