ZOEKEN

Randstad Rail Tunnel

Tunneltracé met innovatieve technieken

Sinds 2010 rijdt de lightrail als metrolijn E tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal, grotendeels over bestaand spoor. Maar voor de aansluiting met (metro)station Rotterdam Centraal is gekozen voor de aanleg van een tunneltracé. Door de benodigde lengte, grondkenmerken en nabijheid van bebouwing, kon het Ingenieursbureau deze tunnel alleen met innovatieve technieken realiseren. 

Randstad Rail Tunnel bestaande uit 2 buizen van 2,4km lang. In opdracht van de firma De Wilde spoorbouw heeft Alom bv hiervoor de spoorstaven 49E1 en de complete spoorstaaf bevestiging systemen geleverd.

De indirecte spoorstaaf bevestiging bestaat uit: tapeinden met centreerkorfje, kurkrubber onderlegplaat, kurkrubber hoogte uitvulplaten, rughellingplaat S49, kurkrubber railpad, kraagbussen, sluitringen, 3-voudige drukveren, zelfborgende moeren en SKL19 sets. 

 

 

MEER PROJECTEN

Sterk in lightrail projecten: Alom

Uw partner in het spoor. Alom is ontwerper en leverancier van spoorwegmateriaal. Met onze visie waarin veiligheid en duurzaamheid van het spoor centraal staan, zijn wij een betrouwbare partner in het spoor. Een paar lightrail projecten voor u uitgelicht..

FFU liggers worden steeds vaker toegepast ook in het Nederlandse spoor.

Goliath brug vernieuwd met FFU liggers. Eind juli is de oplevering geweest van een deel van de E-lijn bij Leidschendam. De Goliath brug is onder andere vernieuwd. Op deze brug zijn kunststof dwarsliggers gemonteerd die Alom BV geleverd heeft.