ZOEKEN

Randstad Rail Tunnel

Tunneltracé met innovatieve technieken

Sinds 2010 rijdt de lightrail als metrolijn E tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal, grotendeels over bestaand spoor. Maar voor de aansluiting met (metro)station Rotterdam Centraal is gekozen voor de aanleg van een tunneltracé. Door de benodigde lengte, grondkenmerken en nabijheid van bebouwing, kon het Ingenieursbureau deze tunnel alleen met innovatieve technieken realiseren. 

Randstad Rail Tunnel bestaande uit 2 buizen van 2,4km lang. In opdracht van de firma De Wilde spoorbouw heeft Alom bv hiervoor de spoorstaven 49E1 en de complete spoorstaaf bevestiging systemen geleverd.

De indirecte spoorstaaf bevestiging bestaat uit: tapeinden met centreerkorfje, kurkrubber onderlegplaat, kurkrubber hoogte uitvulplaten, rughellingplaat S49, kurkrubber railpad, kraagbussen, sluitringen, 3-voudige drukveren, zelfborgende moeren en SKL19 sets. 

 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 

MEER PROJECTEN

Alom levert complete overwegen gemaakt van duurzaam massief rubber.

De overwegen van Alom zijn gemaakt van 100% rubber banden. De vol rubber overweg panelen kunnen snel geïnstalleerd en verwijderd worden ten behoeve van onderhoud en maximale beschikbaarheid van het spoor.

Sterk in lightrail projecten: Alom

Uw partner in het spoor. Alom is ontwerper en leverancier van spoorwegmateriaal. Met onze visie waarin veiligheid en duurzaamheid van het spoor centraal staan, zijn wij een betrouwbare partner in het spoor. Een paar lightrail projecten voor u uitgelicht..