ZOEKEN

Alom levert mee aan een van de meest complexe spoorprojecten van Nederland

Utrecht Centraal is het drukste station van Nederland. In het kader van het programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) wordt station Utrecht CS omgebouwd tot een zgn. ‘doorstroomstation’: DoorStroomStation Utrecht (DSSU). DSSU maakt het mogelijk dat meer treinen op Utrecht CS kunnen worden afgehandeld. Het project richt zich met name op het verbeteren van de doorstroming van treinen, waardoor er meer treinen kunnen rijden en het spoor rond Utrecht betrouwbaarder wordt.

Alom levert het spoorbevestigingssysteem 140021 inclusief betonnen dwarsligger

Aan aannemer U-centRaal, een bouwcombinatie van BAM Rail en VolkerRail, levert Alom een compleet spoorbevestigingssysteem. Dit systeem bevat een betonnen dwarsligger, type 140021. Deze betonnen dwarsligger is voorgemonteerd en is volgens de eisen van Pro Rail ontworpen. Dit systeem bestaat verder uit: 2 gewalste rughellingplaten (A-153011), 2 kurkrubber onderlegplaten (A-397831), 8 kunststof schroefhulzen (A-393441),8 kraagbouten (A-282001) 8 veerringen (A-310901), 2 railpads (A-392611) en 4 AVK19 sets (A-297411) volgens ProRail specificatie 00281.

Op deze betonnen dwarsligger type 140021 kunnen ook andere systemen worden gemonteerd.

In de afgelopen tijd heeft Alom 10.000 systemen geleverd, in 2016 loopt het project verder en leveren we de overige systemen aan U-centRaal. Zo bouwen we mee met meer treinen op het spoor en een punctuelere treindienst op Utrecht Centraal; voor comfortabele en snelle treinritten voor de reiziger!

MEER PROJECTEN

Sterk in lightrail projecten: Alom

Uw partner in het spoor. Alom is ontwerper en leverancier van spoorwegmateriaal. Met onze visie waarin veiligheid en duurzaamheid van het spoor centraal staan, zijn wij een betrouwbare partner in het spoor. Een paar lightrail projecten voor u uitgelicht..

FFU liggers worden steeds vaker toegepast ook in het Nederlandse spoor.

Goliath brug vernieuwd met FFU liggers. Eind juli is de oplevering geweest van een deel van de E-lijn bij Leidschendam. De Goliath brug is onder andere vernieuwd. Op deze brug zijn kunststof dwarsliggers gemonteerd die Alom BV geleverd heeft.