14-12-2021

Scope 3 ketenanalyse doelstelling behaald met verkoop van Tracktex®

Alom behaalt Scope 3 ketenanalyse doelstelling met de verkoop van Tracktex® scheidingsvliezen!

Om aan de norm van de CO2 Prestatieladder niveau 5 te kunnen voldoen, heeft Alom een waardeketenanalyse uitgewerkt voor het complete systeem van Tracktex® scheidingsvliezen. Tevens is er een vergelijking gemaakt met de situatie, waarbij er geen scheidingsvlies wordt toegepast.

Uit de analyse bleek dat het rendement in CO2-verbruik te behalen viel in de exploitatiefase van het gebruik van de scheidingsvliezen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van het Tracktex® scheidingsvliesmateriaal, zal geen vermenging ontstaan tussen het ballastbed en de grond/klei van de onderliggende aardebaan, waardoor de vervanging van het ballastbed met 10 jaar kan worden uitgesteld. Daarnaast zorgt Tracktex® ervoor dat er 5x minder volume (zand) nodig is, waardoor er ook een aanzienlijke reductie ontstaat bij de inzet van vrachtwagens.

Alom heeft zichzelf destijds als doelstelling gesteld om in de periode tussen 2017 en 2021 minimaal 6000 m1 Tracktex® geleverd te hebben aan het spoor om zo een mooie bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Vandaag de dag is er 6750 m1 Tracktex® geleverd en is er een reductie van 50,22 ton CO2 (12,55t t.o.v. 62,77) behaald. Hier zijn we trots op!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Kwaliteitsmanager Michelle Vrijhof via michelle@alom.eu.

Nieuws

Alom - Tracktex - geotextiel

Scope 3 ketenanalyse doelstelling behaald met verkoop van Tracktex®

Alom behaalt Scope 3 ketenanalyse doelstelling met de verkoop van Tracktex® scheidingsvliezen!

Lees meer

De Entree Amsterdam

Alom heeft de benodigde wissels, kruisingen, spoorsecties -zowel recht als gebogen- en de spoorstaafbevestigingssystemen geleverd.

Lees meer

Partner SEKISUI bouwt fabriek voor synthetische dwarsliggers (FFU) in Nederland

De bouw van de fabriek in Roermond start in 2021. De productie start in het eerste kwartaal van 2023. Het Japanse bedrijf SEKISUI CHEMICAL CO., LTD.

Lees meer

Aantal spoorlopers neemt toe

Het aantal spoorlopers steeg afgelopen jaar met drie procent ten opzichte van het jaar ervoor. En meer dan één derde van de vertragingen op het spoor wordt veroorzaakt door mensen die langs het spoor lopen.

Lees meer

Alom gecertificeerd volgens de ISO 14001:2015 norm

Het 14001:2015 certificaat vertegenwoordigd de aandacht die Alom heeft voor verschillende milieuaspecten waar zij invloed op heeft.

Lees meer